Er sosialt arbeid og sosialfaglig kompetanse usynliggjort og under press?

 

Hvor har det blitt av sosialministeren og sosialbudsjettet? Hvor ble det av det sosiale i NAV? Blir sosialt arbeids fag og praksis borte når tjenester og tiltak skal være standardiserte? Hva skjedde med de sosialfaglige perspektivene innenfor velferdstjenestene?

Professor Øystein Henriksen og dosent Asgeir Solstad fra Nord universitet har sammen med kolleger utforsket disse spørsmålene, og har nylig publisert en rapport som de legger frem på seminar i regi av forskningsgruppen SosPol på VID vitenskapelige høgskole. 

Tid: 16. mars kl, 9.00 - 12.00

Sted: Diakonveien 14, rom AU 16 (nærmeste t-baneholdeplass er Frøen)

Seminaret foregår både fysisk og digitalt. Har du ingen mulighet til å komme deg på campus Oslo? Da kan du delta på Zoom her.

 

 

Frokostseminar med generalsekretæren og visepresidenten i IFSW

Den 17. mars fra 08.30 - 10.00 kan du treffe generalsekretær Rory Truell og visepresident Ana Radulesco fra IFSW (International Federation of Social Workers) i Oslo. De vil fortelle om IFSWs arbeid, og er oppfordret til å snakke om arbeidet IFSW gjør i Ukraina, Afghanistan, Tyrkia og Syria. Representanter for nordiske sosialarbeiderorganisasjoner kommer også til å delta på møtet. 

Møtet holdes hos FO i Mariboesgate 13, 1. etasje. 

Det er påmelding til seminaret her.  

Velkommen! 

 

Åpent møte: Hva må til for å reformere NAV?

 

FSA Forening for sosialt arbeid/Norsk nasjonalkomite for ICSW inviterer til åpent møte 8. september 2022 klokken 1430 til 1630

Sted: Auditoriet i Annekset, Fafo, Borggt 2b på Grønland i Oslo

 

Vi tar utgangspunkt i noen grunnleggende spørsmål

  • Hva skjedde med NAV?
  • Hva skjedde med sosialt arbeid i NAV?
  • Hva skal til for å reformere NAV?

Bygg et barnevern som sikrer barn nødvendig hjelp, beskyttelse og omsorg til rett tid

 

Randi Reese og Njål Petter Svensson har skrevet en kronikk i Fontene nr 6/2022: Bygge et barnevern som sikrer barn nødvendig hjelp, beskyttelse og omsorg til rett tid.